Bye Bye Oz, op naar Bali

Door: Thijs

Blijf op de hoogte en volg Thijs

29 Januari 2014 | Australië, Fremantle

Goedemorgen,

Hierbij mijn laatste verslag vanuit Australie want morgen spring ik in het vliegtuig naar Bali om daar 10 dagen te vertoeven om vervolgens op 11 februari om 20:30 op schiphol te landen en de 14e met mijn vader en broertje een week te gaan skien/snowboarden in Frankrijk.
Maar voor het zover is dus eerst nog even Bali.

Ik heb de laatste weken wat tegenslag gehad op het werkfront, bij de aluminiumfabriek liepen de opdrachten flink terug en omdat backpackers geen contract hebben kan het dus gebeuren dat je woensdagmiddag om kwart over drie hoort dat je morgen niet hoeft te komen. Dat was twee weken geleden en dus wel enigszins balen. In eerste instantie zou het voor 3 dagen zijn, maar inmiddels zijn we twee weken verder. Ik had gelukkig wel wat reserves, maar die gaan vrij hard hier in Australie als je niet werkt.

IK heb uiteindelijk wel besloten om toch naar Bali te gaan omdat hier zitten zonder werk ook niet echt opschiet het levensonderhoud daar aanzienlijk goedkoper is en ik mijn ticket toch al had geboekt.

Om mijn verblijf in bali zo comfortabel mogelijk te maken zijn vervroegde verjaardagscadeaus altijd welkom. Op rekening 114073031 t.n.v. E.T.H. Mahler ovv helpThijs10 dagenbalioverleven.

De laatste twee weken is er dus niet bijster veel gebeurd, er was een briljant feestje op het strand twee weken geleden, 30 graden sfeerverlichting Dj op het strand en iedereen op blote voeten tot een uurtje of 4 smorgens. Dat zijn dan wel weer briljante dingen en die ga ik zeker ook wel missen als ik terug ben.

Vorig weekend was het weer tijd voor de open MIC night in het hostel, deze avond word een keer in de zoveel tijd gehouden en bied een platform voor alhet muzikale talent dat aanwezig is in het hostel. Aangezien dat dit keer nogal wat was werd het echt een briljante avond met muzikanten van zeer hoog niveau en spontane samenwerkingsverbanden en zelfs een geniale versie van diep in de zee. Ik wordt altijd erg gelukkig van dit soort avonden dus het is jammer dat het maar een keer in de zoveel tijd gebeurd.

De rest van de week is een beetje stilletjes voorbij gekropen, ik heb nog 3 dagen bij een kerel in zijn huis geklust maar dat was helaas maar voor een paar dagen.

Afgelopen weekend was het dan tijd voor Australia day, dit is de Australische nationale feestdag waarop wordt gevierd dat op 26 januari 1788 de eerste vloot Sydney bereikte. Het is een beetje te vergelijken met koninginnedag alleen mag je in australie op straat en op het strand geen bier drinken, dus feestjesop pleinen zoals thuis zijn er helaas niet.

De Australia day van het hostel bestond uit een voetbalwedstrijd tegen een rivaliserend hostel. Deze wedstrijd wordt al 7 jaar lang elke Australia day gespeeld en het is een mooie start van de dag. De wedstrijd begon om half 11 en ik was zelf mee als een van de 3 supporters voor ons hostel terwijl hetPirates hostel met 70 man aanwezig was. Beetje treurig dus maar in mijn hostel zijn ze niet echt vroege vogels. Na een telefoontje naar de receptie mijnerzijds om mensen via de intercom uit bed te schreeuwen kwam er uiteindelijk nog wel een maantje of 40 aanmoedigen in de loop van de wedstrijd. De wedstrijd was binnen no time beslist omdat het na een half uur al 5-0 stond en begin van de tweede helft zelfs 7-0 voor ons. Uiteindelijk werd het nog wel spannend mede ook door het feit dat ik zelf nog 10 minuten mijn debuut mocht maken op de rechterflank. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 7-5 voor het old firestation dus daar was iedereen wel blij mee. Terug in het hostel was het tijd voor een duik in de zee wat socializen in het hostel en rond 6 uur was er een grote BBQ in het hostel. Na de BBQ was het tijd om richting het strand te gaan voor het grote Australia day vuurwerk. Dit wordt afgestoken vanaf een bootje voor de kust en wij zaten met een paar duizend man op het strand om dit te aanschouwen. Het vuurwerk was behoorlijk spectaculair en ik ben dan ook van mening dat georganiseerde vuurwerkshows op feestdagen nog helemaal niet zo'n slecht idee zijn. Na een half uur vol schitterend vuurwerk was het terug naar het hostel waar nog tot in de late uurtjes doorgefeest werd. De dag erna was het tijd voor het maandelijkse pingpong toernooi, ik wordt steeds beter in ping pong maar omdat hier een hoop italianen met pingpong eredivisie ervaring rondlopen blijf ik stranden in de eerste ronde ondanks dat toch weer een geslaagde avond. Gisteren pizza en movienight gehad en op tijd naar bed en vanavond is dan eindelijk echt mijn aatste avond in het OFS ik ben wel van plan om enigszins in stijl weg te gaan dus mijn plan is om een paar emmers met waterballonnen te vullen voor als iedereen terugkomt van werk vanmiddag.

Dit was dan mijn laatste verslag in Australie er zal waarschijnlijk nog een verslag volgen vanuit Bali en dan is het weer uit met de pret.

Fijne dag vandaag

Thijs

• 29 Januari 2014 - 22:12

Bart:

Veel plezier de laatste dagen!

• 30 Januari 2014 - 20:16

Ciska:

Hi Thijs! Zo...die tijd is ook voorbij gevlogen :)
    Weet precies hoe je je voelt, maar ik moet zeggen dat het hier in Nederland ook niet zo slecht is behalve dan het weer :)

Geniet van Azie...voor mij een verademing hoe goedkoop het daar is in tegenstelling tot Australie...

En wie weet tot snel in Nederland! Ben benieuwd naar je verhalen!

xx cis